Om Oss

Om Blåhed Gastronomi

Unik delikatessbutik med eget kök.

Systrarna

Sedan 1997 har systrarna Blåhed, Nickie och Marie-Therese varit entrepenörer på Trädgårdsgatan i Jönköping. Med en gedigen branschvana och känsla för det lilla extra har de blivit ”Årets Nyföretagare” samt fått utmärkelsen ”Professionella matlagare” i den franska ordern Chaine des Rotisseurs. Deras samarbetspartners är lokala, nationella och internationella. Med sitt breda och anpassningsbara sortiment och matlagning är deras uppdragsgivare företag såväl som privatpersoner, med många olika behov och önskemål. Här finns det plats för alla!

Om Blåhed

Vår butik är en unik mötesplats för alla som älskar mat och dryck och gärna i kombination. Något vi älskar är att få göra den där goda såsen, maträtten med ett spännande lite oväntat tillbehör som gör att smaklökarna riktigt kommer i gungning!

Gästerna har ordet

"Att driva en delikatessbutik kräver unik talang och det finns inte på många ställen. Er mix av hemlagat, chark, ostar, delikatesser, tillbehör i ständig kreativ utveckling är helt unik! Vi hittade t.ex. inget ställe som ert i Stockholm."
Ragnar Ragnarsson
"Ni är världsklass, ingen annan butik håller samma klass som ni gör. Härligt bemötande i en levande delikatessbutik. Systrarna har stor kunskap och passion för det de gör, så roligt att handla och besöka er"
Linnea Thorsson
"Jag fyllde 50 år och blev bortbjuden helt ovetande om vart jag skulle, hamnade i systrarna Blåheds oas på en vinprovning. Där det bjöds på stort engagemang och smakfulla tilltugg både för öga och gom, rekommenderas varmt."
Nina Björkfors